Beste Smartwatch 2024 uit de Test - bestetester.nl (2024)

Op zoek naar een goede smartwatch? Wij hebben de beste smartwatches van 2024 voor je op een rij gezet.

Fan van horloges? Dan kan de Smartwatch natuurlijk niet uit de collectie missen. Dit horloge wordt steeds populairder en de ontwikkeling ervan gaat dan ook razendsnel. Een smartwatch werkt het beste als hij is gekoppeld met hetzelfde merk telefoon. Het grote voordeel daarvan is dat je je mobiel niet steeds tevoorschijn hoeft te halen. Maar welke van alle smartphones is nou de beste van dit jaar? Er is ontzettend veel keuze, maar geen zorgen, wij zetten alles voor je op een rijtje.

Best Geteste Samsung Galaxy Watch4

Samsung Galaxy Watch4 - Smartwatch heren en dames

De Samsung Galaxy Watch4 is de beste fitnesscoach waarmee je in een handomdraai inzicht in je gezondheid hebt. Dankzij het gebruik van WearOS gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open en kun je enorm veel apps gebruiken. De Galaxy Watch4 is een echte krachtpatser om je pols en is nog sterker, soepeler, nauwkeuriger en helderder!

Deze smartwatch wordt beoordeeld met 4.2 van de 5 sterren!

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken datdeSamsung Galaxy Watch4 – 44mm – Silverde beste smartwatch is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Samsung Galaxy Watch4 – 44mm – Silver isdeApple Watch Series 8 – 45mm – Middernacht Aluminium. Kijk onderstaand voor de overige smartwatch testresultaten.

Smartwatch tips voor de beste koop

Nu je goed geïnformeerd bent en een idee hebt van wat voor soort smartwatch je wil gaan aanschaffen, is het tijd om er eentje uit te zoeken. Waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van je nieuwe horloge?

  1. Besturingssysteem

    Je kan een horloge nog zo mooi vinden, de functie is eigenlijk het belangrijkst. Voor alle smartwatches geldt: ze werken het beste in combinatie met eenzelfde soort telefoon. Dus een iPhone werkt optimaal met een Apple Smartwatch. Hetzelfde geldt voor Android. Let er in ieder geval op dat het horloge dat je koopt gekoppeld kan worden aan het besturingssysteem van je telefoon. Sommige smartwatches kunnen met meerdere systemen worden gesynchroniseerd, andere werken echt alleen met hetzelfde merk smartphone.

  2. Functies

    Er kunnen bepaalde functies op het horloge zitten die je helemaal niet nodig hebt. Of juist een feature die er niet opzit, die je wel graag wilt hebben. Kies zorgvuldig voor de opties die jij nodig denkt te hebben en weer strikt. Als je niet van zwemmen houdt, hoeft je horloge dus niet per se waterdicht te zijn. Ben je niet zo’n beller, dan heb je misschien meer aan de functie om e-mails te kunnen versturen.

De laatste smartwatch trends 2020

De functies van de smartwatches worden steeds belangrijker. De eerste Apple Watch had nog lang niet zo veel applicaties zoals nu. In feite vonden we het eerst best gek dat je kon telefoneren met je horloge. Nu we dat gewend zijn, worden de eisen hoger en verwachten we een waterdicht tracksysteem, dat muziek kan afspelen, bellen, notificaties kan tonen, kan terug mailen en contactloos kan betalen. Want waarom zou je ook een gewoon horloge dragen dat alleen de tijd kan vertellen?

Bovendien weet en meet een smart watch nu veel meer van ons ten opzichte van toen ze net op de markt kwamen. Denk aan het meten van je hartslag of slaapritme. Dit kan erg handige informatie zijn als je patronen bij jezelf wilt ontdekken. De ontwikkelingen gaan dus razendsnel. Dit kan erg handig zijn maar soms ook een beetje eng. Blijf je bewust van welke informatie je eigenlijk allemaal prijs geeft.

Hoe gebruik ik een smartwatch?

Je moet een smartwatch zien als een digitaal horloge. Doormiddel van een ultra kleine computer draait jouw horloge op een eigen besturingssysteem. Hierdoor kan jij verbinding maken met jouw telefoon. Vaak kan jij op jouw telefoon een gespecialiseerde app downloaden die gemaakt is voor jouw type smartwatch. Vervolgens kan jij instellen of jij berichten wil ontvangen op jouw smartwatch en welke functies jij aan wil zetten.

Ook kan jij een smartwatch gebruiken om dagelijks jouw sportieve activiteiten te meten. Zo krijg jij goed inzicht in jouw gezondheid. In sommige smartwatches zijn zelfs GPS-systemen ingebouwd. Hierdoor kan jij bijhouden waar jij hebt gelopen en wanneer dit was. Zo kan jij in detail zien wat jij die dag gedaan hebt.

Conclusie

Een smartwatch is een horloge die steeds meer mensen aanschaffen. Veel gebruiken hem dan ook als alternatief op een duur horloge. Dit omdat een smartwatch zoveel meer functies heeft. Hij is gemaakt voor allerlei verschillende doeleinden. Maar wat wij steeds vaker zien is dat een smartwatch een aantal functies minimaal moet bezitten. Dit zijn: Een GPS-systeem, een moderne look, het kunnen afspelen van muziek, een gedetailleerde hartslagmeter.

Het GPS-systeem willen steeds meer consumenten hebben omdat ze dan goed kunnen bijhouden waar ze geweest zijn. Dit is dan weer interessant om later terug te kijken of te delen met vrienden en collega’s. De moderne look is zodat het ook jouw outfit van die dag kan matchen. Het afspelen van muziek is belangrijk omdat je hem tijdens het hardlopen mee hebt als alternatief van jouw telefoon. Zo heb je toch tijdens het sporten muziek bij je. Op bijna alle smartwatches zit een hartslagmeter. Maar helaas zijn deze niet altijd gedetailleerd en correct. Een goede hartslagmeter is daarom belangrijk.

Ben je het eens met onze beste smartwatch 2021? Ja, of nee, we horen het graag!

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar debeste budget smartphone? Of wil je alles weten over de laatstebluetooth speaker? Of de resultaten zien van de bestedraadloze oordopjes test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Beste Smartwatch 2024 uit de Test - bestetester.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5383

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.